Waddenzee vakantie met natte voeten

Vakantiehouden op Terschelling is met je haren in de wind en je voeten in het wad. Althans, dat was de wijze waarop gezinnen in de jaren ‘70 en ‘80 de tijd door maakten.

Met de boot aangekomen op Terschelling werd direct een fiets gehuurd. De familie kwam aan op het gemoedelijke dorpje West-Terschelling en krijgt direct het vakantiegevoel in de schoot geworpen. Oneindige fietspaden die je door prachtige duinen heen voeren. De wind door je haren en de zon op je bolletje. Dat allemaal in het eerste uur dat je van de boot komt. Dat maakt Terschelling bijzonder.

Fietsen Op Terschelling naar Goudberg.nl

In no-time een 100% vakantiegevoel

Fietshuur is bagagevervoer

Als je bij één van de vele fietsverhuurders (elektrische) fietsen reserveert dan ontvang je de fiets bij de haven en brengen zij de meegebrachte bagage gratis naar uw vakantiehuisje. Zo heb je er dan geen zorgen meer om en maakt het mogelijk direct na aankomt ontspannen met de hele familie met de fiets op pad te gaan. De vakantie is echt begonnen, zo van de boot af.

Wadlopen met de kids

Gezinsactiviteiten zijn natuurlijk anders dan 20 – 30 jaar geleden. Zo zijn de kids van nu druk bezig om op de boot een Tik-Tok filmpje te maken, voordat de avonturen op Terschelling beginnen. Ver voor het WIFI tijdperk gingen de kinderen met pa en moe ‘verplicht’ mee naar buiten. De paden op, de lanen in. Maar wat ging de familie op vakantie dan precies doen?  

Het waddengebied biedt daarvoor een hele speciale ervaring. Terschelling kent zoals alle andere waddeneilanden eb-en vloed. Een bijzondere gewaarwording. Heerlijk educatief om de kinderen te leren over de werking van de maan en de zwaartekracht. Het mooiste is als het moment komt dat het getij gaat keren. De tijden van eb en vloed staan altijd in het krantje De Sjouw, welke in het vakantjehuisje ligt.

Hoe te doen?

Loop met de kinderen door het opgedroogde wad naar de vloedlijn. Dat is een tochtje van ca 20 minuutjes. Kijk op internet of in De Sjouw wanneer het tij keert en ga 40 minuutjes voor tijd van de dijk af naar de vloedlijn. Dan keert het tij en komt het water betrekkelijk snel naar je toe. Dan wandel je automatisch terug naar de dijk, want anders krijg je natte voeten (Als je die al niet had). 

Het bijzondere is nu dat je niet alleen met de opschuivende vloedlijn mee loopt. Maar om je heen vliegen de 10-duizenden andere wadvogels met je mee teug naar de dijk. Het is een spektakel van jewelste om je heen. Ook zij houden niet van natte voeten zullen we maar zeggen. Ga je liever met een gids op pad dan kan dat ook. Puur Terschelling in Oosterend is één van de partijen waar je dit kunt boeken. Een hele leuke ervaring!

Eenmaal over de dijk weer binnengekomen, wacht binnen bij Goudberg de warme douche en maken pappa en mamma een overheerlijke chocomel met slagroom voor de kinderen.

Wadlopen met de opkomende vloedlijn. Een bijzondere belevenis die je je leven lang altijd bij zal blijven.

Met vloed is het ook super om te zwemmen in de Waddenzee of met eb krabbetjes zoeken.

Vanaf Goudberg Appartementen zo het wad op

Wil je het spektakel van het opkomende getij eens ervaren?  De vakantiehuisjes van Goudberg op Terschelling liggen op een paar minuten lopen van de dijk.

Bertus kan je er de mooiste verhalen over vertellen. Benieuwd of er nog huisje vrij is? 

De zekerheid van: