Over ons

Wij zijn Odette van der Lans (1972) en Paul Bol (1970) uit Rotterdam en wij hebben het genoegen om Goudberg Appartementen vanaf juni 2023 te mogen voortzetten.

Lex en Max zijn ook van de partij. Onze twee labradors van 6 en 3 jaar zijn echte allemansvrienden en getraind om ook als therapiehond ingezet te worden. Los op het erf zullen ze niet snel te vinden zijn i.v.m. de aangrenzende weg.

Hoe het begon .....

In de jaren twintig van de vorige eeuw stond op de plek van de vakantiehuisjes een echte bakkerij. Uit de tijd dat elk gehucht nog minstens 2 of 3 bakkerijen had. Na de families Stada, van Galen en Stol hier hun bakkerijen hebben gehad werd door de opkomst van de supermarkten een nieuwe weg ingeslagen: Fysiotherapie Hesselink. Wat Hesselink niet kon vermoeden is dat de Eilander dokters van toen niets zagen in ‘Heil massage’. Het had geen toegevoegde waarde voor de patiënten. Maar wat de Fysiotherapeut wel goed inzag was de verhuur van appartementen. Zo ontstond op het terrein van Goudberg de eerste twee verhuur objecten.

Het Loonbedrijf

De inkomsten waren voor Hesselink uiteindelijk te gering en hij ging weer terug naar de vaste wal. Zodoende werd Baaiduinen 37 overgedaan aan Durk Goudberg die in 1958 met z’n loonbedrijf aan de slag was gegaan op Terschelling. Andere boeren uit de Terschellinger omgeving hadden ook behoefte aan het loonbedrijf en zo kwam het dat Durk zich in 1965 vestigde op Terschelling.

De Goudbaai

In 1979 nam zoon Bertus de woning over en bouwde het uit tot de huidige staat. Zo werd gelijk de schuur onderhanden genomen. Twee appartementen werden toegevoegd, welke later weer samengevoegd zijn tot het 7-persoonsappartement 'De Skuorre'. In 1996 werd een schuur met kantoorjte toegevoegd op het erf. Deze schuur heeft vele jaren dienstgedaan als 'clubhuis', waar vele vaste gasten warme herinneringen aan hebben. Toen in 2016 het buurhuis, Baaiduinen 35, te koop kwam, aarzelde Bertus geen moment en kocht het achterliggende erf. Een nieuw pad, parkeerplaatsen en een extra schuur 'Chilly Bay' werd gerealiseerd.

Alles bij elkaar een prachtig geheel, dat met veel liefde en toewijding 44 jaar lang beheerd en onderhouden werd door Bertus samen met Brechtje: de Goudbaai.

De zekerheid van: